Великолепният век

Великолепният векСериалът „Великолепният век“ представя възхода на Османската империя от времето на Сюлейман Великолепни. Историята разказва за отминалите, но вечни човешки страсти, посветена е на битка между любовта и омразата, тук с пълна сила се изправят доброто и злото. Любовта разказва за магията между Сюлейман Великолепни и християнката Александра (Роксолана). Девойката приема исляма и наименованието Хюрем. Това е и основата заложена в сюжета. В резултат от него са провокирани множество скандали около филмовия сериал „Великолепният век“.
Интригата заляга още в избора на жанр. Поредицата е част от турски сериали, проследяващи възхода на Османската империя управлявана от десницата на Сюлейман Великолепни. Представени са множество мащабни батални сцени, героите са в пищни костюми, диалозите помежду им са стегнати и обрани.
Украинската робиня Александра става звезда в харема на султана. С магията на любовта си, тя успява да го отдалечи от официалната му съпруга и се превръща в сериозен фактор при вземане на важни политически решения.
Сериалът „Великолепният век“ е заснет с голям бюджет, пищен и много провокативен, той предизвиква бурни възгласи в редица държави, където е излъчван. Сериала печели множество привърженици, а така също и хора, които не го одобряват.
Образът на Роксолана представя ключов типаж, породен от любовта, в резултат, на която тя успява да промени вековни традиции.
„Великолепният век“ е сериал, който ще завладее със силата на магията, любовта, властта и всичко от едно от минало време.

Leave a Reply

*

*